Marie De Cort

Hoewel ik mijn politieke carrière misschien op 11-jarige leeftijd begon als kinderburgemeester van Beersel, ben ik pas echt gebeten door politiek toen ik deze partij leerde kennen die mijn liefde voor de natuur deelt. Onze boerderij en distilleerderij is de bron van die liefde: onze dieren, de perenboomgaard, de kersenboom, maar vooral mijn ouders. Zij leerden mij hoe cruciaal onze natuur is. Dan heb ik het ook echt over specifieke dingen: de warme peren op woensdagavond, de groenten tussen bruin brood, de tarwe en mais die gebruikt worden in de distilleerderij…

Dat wil ik ook aan mijn kinderen kunnen leren later.

Sinds ik jong(er) ben ben ik aangesloten bij de JNM, een jeugdbeweging die zich inzet voor natuur en milieu, waar ik nu ook trots leidster mag zijn.

Ik mag pas dit jaar, in 2018, voor het eerst stemmen, en ik ben blij dat ik dat ook direct voor de partij van mijn voorkeur kan doen.

Wij, Groen Pepingen zijn een jonge en nieuwe partij, maar naast die stempels zijn we vooral gericht op de toekomst met de geschiedenis in ons hart: Pepingen is een parel van natuur, en dat willen we bewaren met een sterk natuurbeleid, met korte keten promotie, met hulp aan locale boeren, met de betonstop en met een klimaat-neutraal streefdoel voor de komende jaren. Zo houden we Pepingen wat het al decennia lang is: levendig en groen.