Stefanie De Bock

Hallo! Mijn naam is Stefanie De Bock, ik ben 22 jaar en ben net afgestudeerd als politicologe. Ik ben actief bij Jong Groen sinds mijn 16e, mijn engagement voor Groen kwam er ietsje later.

Jong Groen maakte mijn wereldbeeld wijdser. Ik leerde er uit mijn comfortzone te treden en dingen te doen die ik niet van mezelf verwachtte. Zo werd ik er twee jaar geleden co-voorzitter. Iets wat ik tot op vandaag nog steeds graag doe. Samen met Belinda probeerden we een inclusieve politieke jongerenbeweging uit te bouwen waar iedereens stem gehoord kan worden. Eén Jong Groene les die ik steeds bij me zal dragen is: engagez-vous! De toekomst is van ons!

Dat engagement neem ik nu dus ook graag op voor Groen. De thema’s waar ik me op focus variëren van feminisme tot psychisch welzijn. Dat laatste is persoonlijk belangrijke omdat ik zelf twee jaar geleden even op de pechstrook moest staan. Daarnaast werk ik ook graag mee aan de democratie van morgen. Dat is er in mijn ogen eentje waarbij we de dynamieken grondig herdenken. Burgers moeten hun stem meer kunnen laten horen dan om de 4/5/6 jaar een bolletje te kleuren. Burgerinspraak verrijkt namelijk alleen maar het beleid. Burgerbudgetten, wijkraden, adviesraden heropwaarderen, daar moeten we op inzetten.