Energieke klimaatwandeling langs de Mark

Jun
10
10 Juni 2018 / 02:00 PM tot 05:00 PM

Location

Kerk van Herne
Herne, Flanders
Belgium
Google map and directions

De Mark is een blauwe ader van het Pajottenland. We ontdekken het nieuw aangelegde Markpad van Wandelnetwerk Pajottenland. Af en toe houden we halt bij een meander om van gedachten te wisselen over de mogelijkheden voor duurzame energie en klimaatacties in het Pajottenland. We voeren geen debat 'voor of tegen windmolens', maar denken open na over alle mogelijkheden op basis van betrokkenheid van inwoners.

Het Pajottenland is gevoelig voor de gevolgen van klimaatverandering, zoals droogte en wateroverlast door hevige regenbuien. Maar het landschap biedt ook kansen om te werken aan 'klimaatbestendigheid'. Mogelijke ideeën zijn alvast de oprichting van een ‘klimaatfonds’, het opstarten van een coöperatief energieproject en de versterking van het fijnmazige natuur- en waternetwerk dat vanuit de open ruimte doorloopt tot in de dorpskernen.

Start en einde aan de kerk van Herne. Wandeling is 6 km. Gratis deelname maar graag vooraf een seintje via [email protected].

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Recent responses