Film 'Pajottenland' en streeksamenwerking

Mei
06
06 Mei 2018 / 04:00 PM tot 06:00 PM

Location

Rosario
Poreel 10 A
Bever 1547
Belgium
Google map and directions

Groen Pajottenland is een streekpartij: we kijken steeds verder dan de eigen gemeente en gaan voor veel nauwere samenwerking in het Pajottenland. Zo tillen we elkaar op! Maar wat betekent dit concreet voor Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal? Hoe kunnen we ons 'intergemeentelijk' organiseren? Zijn fusies een vloek of een zegen? Belangrijk is om iedereen aan boord te houden, met levende dorpen en buurten.

Om onze gezamenlijke roots te illustreren, vertonen we een bijzondere film over het Pajottenland. Zowat 30 jaar geleden bracht Guido De Cocker, als fiere Pajot, een verdwijnende wereld in beeld waarin boeren nog met paarden ploegden en alles aan een geëigend ritme ging. Maar ook vandaag leeft nog heel wat van deze Pajotse folklore verder: boerenmarkten, ommegang met paarden, wipschieting en volksmuzikanten.

Film in Rosario (Poreel, Bever) en nadien uitwisseling over streeksamenwerking. Gratis deelname, zonder inschrijven.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.