GroenPlus en Groen Pajottenland reiken Groene Pluim uit

29 Juni 2023

GroenPlus en Groen Pajottenland reiken Groene Pluim uit

Met deze uitreiking willen GroenPlus en Groen Pajottenland het belang van de kleinschalige biologische landbouw onderstrepen en beide bedrijven en hun initiatiefnemers een hart onder de riem steken.

GroenPlus en Groen Pajottenland reiken de Groene Pluim uit aan twee verdienstelijke kleinschalige biologische bedrijven in het Pajottenland: tuinbouwbedrijf De Groentelaar uit Pepingen en boerderij Dubbeldoel uit Gooik.

De uitreiking ging door op 28 juni 2023 om 11u30u bij De Groentelaar, Huttestraat 46, 1670 Pepingen.

Met deze uitreiking willen GroenPlus en Groen Pajottenland het belang van de kleinschalige biologische landbouw onderstrepen en beide bedrijven en hun initiatiefnemers een hart onder de riem steken.


GroenPlus is de beweging van Groenen vanaf 55 jaar (www.groen-plus.be). Naar jaarlijkse traditie maken de leden van GroenPlus een driedaagse uitstap en dit jaar is het Pajottenland gekozen als regio.


De Groene Pluim

Deze prijs wordt overhandigd aan een persoon, een bedrijf of een vereniging die zich het voorbije jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur en/of het leefmilieu.


De Groentelaar is een jong Pajottenlands bio bedrijf dat er kwam onder impuls van Tijs Boelens en Sander Van Haver. Ze gingen heel kleinschalig van start in 2012. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een coöperatieve die kan rekenen op de extra inzet van onder andere Anna, Kaat, Lode en Julien. Samen zorgen ze voor 2 hectare fijne zeer intensieve groenteteelt en 6 ha grove groenten, aardappelen en granen. Ze werken, waar mogelijk met zaadvaste rassen. Ze hebben een zwak voor oude variëteiten boordevol smaak. De producten zijn te vinden in de Brusselse bio winkels en horecazaken of gewoon in de boerderij. Het bedrijf is gecertificeerd voor bio.

Huttestraat, 46 - 1670 Pepingen
[email protected]

www.degroentelaar.be

www.facebook.com/degroentelaar


Dubbeldoel
Na twaalf jaar pionieren, is het bedrijf van Hilde Nechelput en Seppe Holemans leefbaar voor hun gezin met twee jonge kinderen. De afgelopen twee jaar kwamen verschillende positieve ontwikkelingen samen. Zo zijn almaar meer consumenten op zoek naar gezond vlees. Bovendien willen de klanten weten waar het vlees vandaan komt en of de dieren goed worden behandeld. De bioboeren geven die garanties De boerderij heeft een gecertificeerd bio-label voor de hoeveproducten en doet wekelijks aan hoeveverkoop. Het bedrijf bestaat uit 15 ha weiland, 12 ha akkerbouw en 30 ha natuurgebied. Wekelijks laten we in een ambachtelijke slachthuis in Kluisbergen een koe slachten. Een kleinschalig slachthuis zorgt voor minder stress bij de dieren en dat komt ook de kwaliteit van het vlees ten goede.

Zwartschaapstraat, 5 – 1755 Gooik
[email protected]

www.dubbeldoel.be

 

Julien, Tijs, Sander en Anna van De Groentelaar

 

Hilde Nechelput en Seppe Holemans van Dubbeldoel