Welkom wolf, das en bever: wanneer in het Pajottenland?

Mei
24
24 Mei 2018 / 07:30 PM tot 10:00 PM

Location

Zonnestraal vzw
Kroonstraat 44
Sint-Kwintens-Lennik 1750
Belgium
Google map and directions

In heel Europa is een grote wildlife-comeback aan de gang. Het is louter een kwestie van tijd voor we ook in Pajottenland 'wilde dieren' zullen zien opduiken. In het Zoniënwoud en Hallerbos zitten de dassen te popelen om naar hier te komen, terwijl in het Liedekerkebos al boommarters zijn gespot. Wanneer zal de eerste bever terug actief zijn in de Zenne en zien we otters spelen in de Mark? Misschien zwerven er binnen enkele jaren ook wolven rond langs de Pajotse velden... Zijn we hier klaar voor? Hoe kunnen we het Pajottenland verder 'rewilden' en deze dieren een plaats geven in onze leefomgeving.

Er is geen dier waarover zoveel fabels de ronde doen als de wolf. Om waarheid van mythe te onderscheiden, organiseren Groen Pajottenland en Landschap vzw een voordracht over wolven en hun boeiende levenswijze. Je hoort er alles over de comeback van deze fascinerende dieren en hun actuele verspreiding in Europa. Jan Loos van de campagne 'Welkom Wolf!' geeft antwoorden op vragen die op ieders lippen liggen. Hoe herken je een wolf? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Hoe kunnen we vee en huisdieren beschermen.

Donderdag 24 mei in het auditorium van Zonnestraal, Kroonstraat 46 in 1750 Lennik. Deuren open om 19u. Start om 19u30 uur. Een ticket voor het avondvullend programma ‘Welkom Wolf’ kost 8 euro per persoon of 6 euro per persoon (voor leden van Natuurpunt, Landschap vzw en Pajotse jeugdverenigingen). Kinderen jonger dan 12 jaar wonen de lezing gratis bij. Elke deelnemer ontvangt de brochure ‘Welkom Wolf’, boordevol informatie over deze iconische soort. Inschrijven via www.landschapvzw.com/product/welkom-wolf-in-lennik-donderdag-24-mei. Info: 0494 85 82 97 of 0478 30 34 41. Foto (c) Bob Luijks.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Recent responses